Institutul de Mobilitate reprezintă o comunitate inspirată, creată pentru participarea activă la formarea viitorului mobilității nu doar în Republica Moldova, ci în întreaga Europă.

Institutul a fost înființat în anul 2023 în orașul Chișinău (Republica Moldova) ca o organizație non-profit, axată pe stimularea discuțiilor și cercetării în domeniul dezvoltării sistemelor de transport. Ne vedem în rolul de inițiatori ai schimbărilor, căutând soluții durabile care să ofere societății moderne modalități de deplasare mai echilibrate și eficiente.

Cercetare științifică și educație

Realizăm cercetări științifice pentru a înțelege consecințele pe termen lung ale deciziilor în domeniul mobilității. Abordarea echilibrată și sustenabilă este elementul central al programelor noastre educaționale, care vizează instruirea și implicarea publicului în problemele dezvoltării durabile.

Deschidere

Institutul de Mobilitate este deschis tuturor celor care împărtășesc viziunea noastră asupra viitorului mobilității. Alăturați-vă nouă în căutarea soluțiilor durabile și eficiente. Împreună, putem schimba viitorul transportului, făcându-l mai modern, mai durabil și mai accesibil pentru toți.

Domeniu de activitate

Ce dorim să realizăm?

Echipa

Vitalie BasarabCo-fondator, Director executiv

Dmitrii GrishchukCercetător, Analist de transport

Aleksandr KhilkoCoordonator de proiecte, Planificator și Analist în Transporturi

Daria VavilovaCoordonatoare de Proiecte

Oleg TereshchukCoordonator de proiecte, Cercetător, Analist de transport

Ilia MarchenkoCercetător, Inginer electronist

Mehriya MohammadiСercetătoare, Inginer, planificare urbană și mobilitatea urbană